Εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση του Ι. Ναού

Ο ναός είναι χτισμένος σε σχέδια του γνωστού και αξιόλογου Αρχιτέκτονος  Γεωργίου Αξιώτη, ο οποίος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αρχιτεκτονική των ορθοδόξων ναών.
Ο Ναός μας αγιογραφείται (τοιχογραφίες και εικόνες Τέμπλου) από τον διαπρεπή και συνάμα σεμνό αγιογράφο Δημήτριο Χατζηαποστόλου. Οι περισσότερες εικόνες του Τέμπλου του παρεκκλησίου των Αγίων Νεομαρτύρων είναι αγιογραφημένες από τον Θέμη Πέτρου.  Σπουδαίες εικόνες του Ναού μας έχει αγιογραφήσει ο Ιωάννης Χριστόπουλος και το αγιογραφείο του Δημήτρη Τζοβάρα.
Μεταξύ αυτών και την εικόνα της Λιτής του Αγ. Κοσμά.Τα στοιχεία που συνθέτουν την διακόσμηση του Ναού μας όπως: τέμπλο, πολυέλαιοι, προσκυνητάρια, μανουάλια, παγκάρι, αναλόγια μαρμαρόστρωση, εξωτερική λιθεπένδυση κ.λ.π. φροντίζουμε να είναι σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση και εγκεκριμένα υπό της ιεράς Μητροπόλεώς μας. Δυστυχώς λόγω οικονομικών δυσχερειών αρκετά έργα εσωτερικής διακόσμησης μικρής κλίμακας, αλλά και κάποια εξωτερικά μεγαλύτερης κλίμακας έχουν μείνει ημιτελή. Γι’ αυτό κάθε προσφορά των πιστών στο Ναό μας είναι πολύτιμη.










Βαπτιστήριο
Σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, στη βόρεια πλευρά του κυρίως ναού, υπάρχει ένα όμορφο μαρμαρόγλυπτο βαπτιστήριο σε σχήμα Σταυρού. Εδώ λαμβάνουν χώρα οι βαπτίσεις των ενηλίκων οι οποίες τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και κυρίως στο Ναό μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.



Για την ενίσχυση των έργων του Ι.Ναού
-----------------------------------------

Αριθμός Λογαριασμού  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
107/296026-55